Vappu, kaikessa älyttömyydessään yksi vuoden parhaista juhlapyhistä. Opiskelijat ovat juhlineet jo kolmatta viikkoa Kerubilla sekä koko kaupungissa, muu kansa ainakin sen yhden päivän. Yhdestä asiasta me ollaan varmoja: Walpurin juhlapävä kuuluu viettää Joensuussa Ilosaaressa. Rytmihäiriköt musisoivat pihalla, terassilta ovat lumet sulaneet pois ja se on juhlakäytössä. Hyvä on seurata siitä Ilosaaren ohjelmaa. Kylmiä sekä kuumia juomia ja à la cartea tarjoilemme Baarin ja terassin puolella non-stop periaatteella klo 11-16 (keittiö 15). Pöytävarauksia emme ota vapunpäiväksi yläkertaan.
Kellarissa taas palvelee jo käsitteeksi muodostunut Kerubin vappubrunssi. Ei tykätä jumittua vanhaan, reseptimme ovat maailmalta ja kokkimme Joensuusta. Teema on haettu tuolta Korean niemimaalta. Ruuat ovat sopivan tulisia ja makuja on runsaasti. Löytyy chiliä, seesamia, tofua, Bao Buneja, maapähkinätartaria, kookosriisia ja monia muita ei niin perinteisiä vappumakuja. Kohtuuden nimissä jälkiruokapöydään kannetaan munkkeja ja simaa pepero-tankojen sekä suklaan lisäksi. Tulehan nauttimaan!
Kattaukset klo 11 ja 13:30 ja näihin suosittelemme pöytävarausta ennakkoon. Helpoiten se onnistuu tästä ja vähän vaikeammin soittamalla 013 129 377.
Alkupalapöydästä:
Korealaista coleslaw'ta (V,G)
Seesamikurkkuja (V,G)
Soijamarinoituja munia (G)
Chilillä ja seesamilla marinoituja rapuja (M,G)
Chiliä, inkivääriä ja paahdettua bataattia (V,G)
Tofua, nuudeleita ja valkosipulia (V)
Yukhoe eli korealainen maapähkinätartar (V,G)
Vihersalaattia ja yuzu-limevinaigrettiä (V,G)
Pääruokana:
Bao Buneja eli höyrysämpylöitä (M)
Korean Style porsasta, kevätsipulia ja chiliä (M)
Sticky Sauce kanaa (M,G)
Hernettä Korean Style, kevätsipulia ja chiliä (M,G)
Kookosriisiä (V,G)
Yuzu- (L,G) ja Gochujang-majoneesia (M)
Jälkiruokapöydästä:
Minimunkkeja kinuskitäytteellä (L)
Suklaisia Pepero-tankoja (L)
Suklaata ja sitruunasiirappia (V,G)
Simaa (V)
42 €, alle 12-vuotiaat lapset 19 € ja alle 5-vuotiaat veloituksetta
Anna meidän huolehtia äitienpäivänä ruoasta, niin teille jää enemmän aikaa juhlistaa äitejä! Kerubissa katamme äideille runsaasti herkkuja moneen makuun.
Alkupalapöytään kokkimme loihtivat keväisiä makuja äitien iloksi: jokirapuja, meloneja, Kerubissa itse tehtyä leipää, caprese-salaattia ja parmankinkkua, päärynää, rucolaa sekä balsamicosiirappia alkuun mainitaksemme. Pääruoaksi tarjoillaan aidosta puuhiiligrillistä pestoplaseerattua maalaiskanaa, savustettua lohta vihreän parsan kera, sekä kermaan muhennettua perunaa. Kasvisruokana tarjoilemme Kerubin omassa keittiöst alusta saakka tehtyä maukasta seitania. Jälkiruokapöytä kruunaa lounaan hemmotellen äitejä makeilla herkuilla ja juustoilla!
Äitienpäiväbrunssin hinta on 45 €, alle 12-vuotiaille 18 €, ja alle 5-vuotiaat syövät ilmaiseksi.
Annetaan lahjaksi yhteistä aikaa ja hyvää ruokaa! Varaa pöytä soittamalla 013 129 377 tai sähköpostilla info@kerubi.fi. Kattauksia on yhteensä neljä: Kerubin Baarissa ja kabineteissa klo 11:30 ja 14 sekä Kerubin Kellarissa klo 12 ja 14:30.
Alkupalapöydästä:
*Jokirapuja, vuonankaalia ja varhaisperunaa (M,G)
*Caprese-salaattia (L,G)
*Parmankinkkua, päärynää, rucolaa ja balsamicosiirappia (M,G)
*Cantaloupemelonia ja saksanpähkinää (V,G)
*Vihersalaattia (V,G)
*Karpalovinaigrette (V,G)
*Paahdettuja kurpitsansiemeniä (V,G)
*Kerubin rosmariinileipää ja mallasleipää (M)
*Ruskistettua vaahdotettua voita (L)
*Pinaattihummusta (V,G)
Pääruokana:
*Hiiligrillattua pestoglaseerattua maalaiskanaa (L,G)
*Miedosti savustettua lohta ja pikkelöityä vihreää parsaa (M,G)
*Sitruunaverbena-aiolia (M,G)
*Kermaan muhennettua perunaa (L,G)
*Lasten pöydästä nakkeja ja ranskalaisia (L)
Kasvisruokana:
*Kerubin seitania, pikkelöityä vihreää parsaa, sitruunaverbena-aiolia ja litistettyä perunaa (V)
Jälkiruokapöydästä:
*Juustovalikoima, ruiskeksejä, päärynähilloketta ja hedelmiä (L)
*Biscoff-tuorejuustokakkua ja tuoreita marjoja (L)
*Macaronseja (L,G)
*Kahvia ja teetä
45 € per henkilö. Alle 12-vuotiaat lapset 18 € ja alle 5-vuotiaat veloituksetta.
Brunssien pöytävaraukset:
info@kerubi.fi
013 129 377