Avoinna ma 11–14, ti–to 11–23, pe 11–03(04), la 12–03(04), su 14–18
Joensuun PopmuusikotKerubi

< Ohjelmakalenteri

    To 18.05.2017 • Sali(K18) Liput 4e

Doc Lounge Joensuu: The Pearl of Africa

Itäafrikkalainen Ugandan valtio on saanut kyseenalaista mainetta homo- ja transfobisella lainsäädännöllään, joka on yksi maailman ankarimpia. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvat kohtaavat syrjintää ja väkivaltaa, ja ihmisoikeusaktivismi on tehty vaikeaksi.

Kun vuonna 2014 Ugandan presidentti Yoweri Museveni allekirjoitti pahamaineisen lain, joka uhkasi homosuhteesta kiinni jääviä elinkautisella tuomiolla, iso sanomalehti julkaisi paljastusjutun otsikolla “Exposed! Uganda’s 200 Top Homosexuals”. Yksi heistä oli tuolloin 28-vuotias transnainen Cleopatra Kambugu.

Peloton Cleo oli etsinyt elokuvantekijää kuvaamaan kamppailuaan oikeuksiensa puolesta, kun ruotsalaisohjaaja Jonny von Wallström tuli kuvioihin. Tarvittiin ulkopuolinen kertomaan tarina, joka monille ugandalaisille on tulenarka. Aktivistit ja avoimesti homona tai transsukupuolisena elävät ovat maassa jopa hengenvaarassa – Cleokin joutui muuttamaan naapurimaahan Keniaan.

Elokuvassa Cleo käy myös Thaimaassa leikkauksessa, mikä oli taloudellisesti mahdollista elokuvantekijöiden järjestämän joukkorahoituskampanjan avulla. Cleon prosessin sijaan päähuomio elokuvassa kiinnittyy kuitenkin rakkaustarinaan, Cleon ja hänen poikaystävänsä Nelsonin suhteeseen.

Mainosmaailmasta ja valokuvauksen puolelta tulevalle von Wallströmille (s. 1982) kyseessä on esikoispitkä elokuva.

– Marjo Pipinen / Docpoint-festivaali

Kieli: englanti
Tekstitys: englanti
Ohjaaja: Jonny von Wallström
Ruotsi, Kenia, Thaimaa, Uganda 2016
Kesto: 74 min
Traileri: www.youtube.com/watch?v=7RG6_vZEXwQ

Liput 4€, Kerubin kantiskortilla ilmainen! Lipunmyynti Kerubissa alkaa puoli tuntia ennen näytöksen alkua. Näytös alkaa klo 18.

Yhteistyössä Pohjois-Karjala Pride.

 

< Takaisin

Ikäraja Kerubin iltatapahtumiin on 18 vuotta, ellei toisin mainita.

Narikkamaksu Kerubin Saliin ja Kerubin Kellariin on 2,50€.

Keikat alkavat klo 22, ellei ohjelmalistauksessa toisin mainita.

Ennakkolippuja tapahtumiin voi näiden sivujen lisäksi ostaa Kerubin Keittiön tiskiltä sekä levykauppa Levy-Eskoilta.

Mikäli tapahtumaa ei myydä ennakosta loppuun, ennakkomyynti päättyy näiden sivujen kautta tapahtumapäivän aamuna klo 7. Levy-Eskoilla ennakkomyynti päättyy tapahtumapäivän iltana klo 18 (lauantaisin klo 15). Kerubin Keittiön tiskiltä lippuja saa tapahtuman alkuun saakka, tämän jälkeen myynti jatkuu ovella.

Ostorajoitus näiden sivujen kautta ostettaviin pääsylippuihin on kuusi lippua per tapahtuma, mutta voit ostaa kerralla lippuja useampiin tapahtumiin. Ostamiesi e-lippujen numerot toimitetaan antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Verkkokaupasta tehtyihin lipputilauksiin lisätään käsittelykuluja 1 euro per tilaus. Lipputilauksen voit maksaa seuraavilla maksutavoilla: Nordea, Osuuspankki, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken, S-Pankki, Ålandsbanken sekä Visa ja Visa Electron. Verkkokaupan toimitusehdot löydät täältä.

Lipputilauksiin liittyvissä ongelmatapauksissa ota yhteyttä sähköpostitse: if.iburek@tupil.

Aukioloajat viikonloppuisin:

Kerubi Keittiö
Avoinna perjantaisin klo 11 alkaen, lauantaisin klo 12 alkaen ja sunnuntaisin klo 14 alkaen. Klo 21-03 ei pääsymaksua, sisään narikan maksamalla.

Kerubin Sali
Keikkailtoina ovet auki yleisölle klo 21-03, bändien soitto klo 22 alkaen.

Kerubin Kellari
Kerubin Kellari klo 23-04, liput 5€ + narikka, Lauantaidisco klo 23-04, liput 5€ + narikka.

Ravintola Kerubi • Siltakatu 1, Joensuu • puh. 013 129 377 • Avoinna ma 11–14, ti–to 11–23, pe 11–03(04), la 12–03(04), su 14–18