Joensuun PopmuusikotIlosaariKerubi

Garagefest 30. - 31.1.

Ma 26.01.2015 10:00

Viime vuonna ensimmäistä kertaa vietetty vaihtoehtomuusikin festari Garagefest järjestetään jälleen tammikuussa. Tänä vuonna festaria juhlitaan Kerubin lisäksi myös Jyväskylän Lutakossa, joten kahden kaupungin musafanit saavat nauttia indietaivaan kirkkaimmista tähdistä!

GARAGEFEST-AIKATAULU:

Perjantai 30.1.:
20:00 The Escapist (Kellari)
20:40 Talmud Beach (Sali)
21:30 Katujen äänet (Kellari)
22:20 Tiisu (Sali)
23:10 Tryer (Kellari)
00:15 Jukka & Jytämimmit (Sali)
01:30 Honningbarna (NOR) (Sali)

Lauantai 31.1.:
20:00 Distral (Kellari)
20:40 Hopeajärvi (Sali)
21:30 Teksti-TV 666 (Kellari)
22:20 Radiopuhelimet (Sali)
23:10 Have You Ever Seen the Jane Fonda Aerobic VHS (Kellari)
00:15 Red Eleven (Sali)
01:30 Callisto (Sali)

Liput 10/12€ päivä ja 16/18€ kaksi päivää Osta liput täältä.

Garagefest järjestetään Joensuun Kerubissa ja Jyväskylän Lutakossa 30. - 31.1.2015. Samat bändit soittavat molemmissa kaupungeissa, eri päivinä tosin. Yhteensä festareilla soittaa 14 yhtyettä. Kerubin ja Lutakon promoottorit löivät viisaat päänsä yhteen ja kasasivat tammikuulle kattauksen tämän hetken kuuminta vaihtoehtomusiikkia.

- Idis festarin laajentamisesta lähti kerubilaisilta ja se oli niin hauska, että tartuttiin heti kiinni. Lutakolla ja Kerubilla on paljon yhteistä ihan historiassakin ja oli helppo lähteä vääntämään tätä. Tuplafestari on varmasti bändeillekin mukava, pääsee kiertuetunnelmaan, kun voi haistella samoja jannuja molempina iltoina, kertoo kahden kaupungin festarista Lutakon Raine Pulkkinen.

Festareilla kuullaan punkkia, kitararockia, vaihtoehtometallia, indierockia ja hämyboogieta. Ohjelmisto on kasattu ajankohtaisista nimistä muutamalla klassikolla ryyditettynä. Festareilla soittavat muun muassa neljännen albuminsa festariviikonloppuna julkaiseva post-metallisti Callisto, Tulevaisuuden tusina -voittaja Teksti-TV 666, Tankki täyteen -palkinnon napannut Tiisu, Radiopuhelimet ja Jukka ja Jytämimmit. Garagefest saa myös ensimmäisen kansainvälisen vieraansa, kun puhkikehuttu norjalainen Honningbarna saapuu festareille.

- Honningbarnan keikka Lutakko liekeissä -festareilla kesällä oli parasta pitkään aikaan, ihan suu auki -osastoa. Muutenkin tuo kattaus on kasattu niin, että mukana on helvetin kovia livebändejä. Voi unohtaa tammikuun tipattomat noita kuunnellessa, toteaa Pulkkinen.

Liput 10/12€ päivä tai 16/18€ kaksi päivää (alennukset Kerubin kantiskortilla).

Honningbarna: Fuck kunst
Norjan punkihme on jännittävintä, mitä pohjoismaisessa särörockissa on tapahtunut sitten The Hivesin debyytin. Bändi on todistanut soittavansa lavalla suohon kenet vaan, ja missä vaan. Ole paikalla, kun nämä jannut laskevat koneensa käyntiin!


Callisto: Backbone
Suomen kovin post-metalbändi Callisto julkaisee neljännen albuminsa sopivasti Garagefest-viikonloppuna, jolloin yhtye myös aloittaa levynjulkkarikiertueensa. Albumin julkaisee Svart Records ja luvassa on ensimmäisten maistiaisten pohjalta todella tanakkaa tavaraa.


Radiopuhelimet: Globaali anaali
Suomen armottomimman riffikoneen karavaani on kulkenut jo vuodesta 1986 alkaen eikä loppua näy. Akustisen levyn jälkeen oululaiset ovat palanneet särön pariin ja tulos on tappavaa, kuten aina. Järkyttävä groove ja soiton tiukkuus ovat vaan kehittyneet vuosien virratessa.


Jukka Nousiainen: Huonoa seuraa
Räjäyttäjistä tutusta Jukka Nousiaisesta on aivan yhtä-äkkiä muodostunut valtakunnan virallinen rockin pelastaja. Kansikuvajutut Rumbassa ja Soundissa, pitkä artikkeli Hesarissa ja viiden tähden arvioita ihan joka aviisissa - sitä sai aikaan Nousiaisen alun perin kasetilla julkaistu soololevy Huonoa seuraa. Lavalla levyn biisejä esittää Jukka & Jytämimmit, joka sekoittaa hurmaavalla tavalla garagerockia ja suomirokin perinteitä.


Tryer: Tuonelan joutsen
Tamperelainen Tryer on tämän hetken kovin kotimainen punkbändi. Bändi yhdistelee häpeilemättä thrash-riffejä, uuden aallon melodioita ja ...And You Will Know Us by the Trail of Deadin mieleen tuovaa metelöintiä. Kaunista.


Teksti-TV 666: Sä et tuu takaisin enää koskaan
Rumban ja YleX:n Tulevaisuuden tusina -äänestyksen voittaneet Teksti-TV 666:n nerokkuus paljastuu todella vasta livenä. Bändin huuruinen soundi on valtava ja mieleen tulee Primal Scream häröimmillään. Efekti laulaa ja miehet hikoilee. Jos tämä ei nosta hymyä naamalla, niin ei mikään!


Tiisu: Suomalaisen suurin riesa on sisu
Somerolainen Tiisu nappasi Suomen rock-klubien Tankki täyteen -palkinnon, joka jaetaan nuorelle ja nälkäiselle yhtyeellä lähinnä ansioista keikkarintamalla. Bändi on ehtinyt julkaista vasta yhden singlen, mutta siitä on jo povattu suomenkielisen musiikin pelastajaa ja YUP:n manttelinperijää.


Katujen äänet: Kaduilta kuuluu ääniä
Katujen äänet on kotimaisen punkin uuden uuden aallon komeimpia edustajia. Nuoret jäbät soittavat hikottavan tarttuvia biisejään energialla, jollaista ei ole kuultu sitten Kollaa kestään.


Hopeajärvi: Rakennetaan kaupunki
Radiopuhelimien pikkuveljeksi mainittu Hopeajärvi esiintyy Garagefesteillä edeltä mainitun kanssa samana päivänä, joten vertauksen voi todentaa paikan päällä. Vertailu on kuitenkin turhaa, sillä Hopeajärvi on lunastanut paikkansa kotimaan kitararockin kärkisijoilla jo pitkä aikaa sitten.


Talmud Beach: Hobo Don't Mind No Rain
Rentoa boogieta ja päiväkaljaswengiä - sitä tarjoilee Talmud Beach! Bändin debyytti julkaistiin vuonna 2012 ja sen jälkeen tyypit ovat muun muassa soittaneet Daniel Johnstonin taustayhtyeenä. Rentoutumishetki punkin ja rockin väliin.


Red Eleven: Narrow Mind
Vaihtoehtometallia soittava Red Elevenin syksyllä julkaistu kakkosalbumi on kerännyt suitsutusta kaikkialta. Ja mikäpä suitsuttaessa, sen verran tiukkaa tavaraa bändi on saanut aikaan. Grungentuoksuinen jyrinä piristää tammikuuta taatusti!


Have You Ever Seen the Jane Fonda Aerobic VHS?: Grey Panthers
Hienosti nimetty kouvolalaisryhmä vannoo tyttöbändimelodioiden, urkujen ja bassopörinän nimeen. Jopa niin kovasti, ettei ole suostunut ottamaan bändiin lainkaan kitaristia! Debyyttikasetti myytiin äkkiä loppuun ja lisää materiaalia on tulossa.


Distral: Steve
Joensuulainen Distral soittaa melodista hardcorea positiivisella otteella. Vauhdikas meno ja tarttuvat biisit toimii paikassa kuin paikassa.


The Escapist: New Wolves
Jyväskyläläinen The Escapist soittaa sydämeenkäyvillä melodioilla kyllästettyä punkkia, josta tulee mieleen muun muassa Manifesto Jukebox.


Ravintola Kerubi • Siltakatu 1, Joensuu • puh. 013 129 377 • avoinna ma 11-14, ti-to 11-22, pe 11-03(04), la 14-03(04), su 12-18